NHL:n yllätyksellinen ensimmäinen pudotuspelikierros tarjosi kiekkojännäreille ikimuistoista draamaa, kun laulukuoroon lähtivät kerralla kaikki edellisvuosien mestarit ja finalistit.

Toisella kierroksella nähdäänkin neljä yllättävää pudotuspeliparia, joista ainoastaan Carolina Hurricanes ja New Jersey Devils ovat kohdanneet toisensa aiemmin playoff-vaiheessa. Suurimpana mestarisuosikkina toiselle kierrokselle lähtee Toronto Maple Leafs.

Seuraavassa arviot otteluparien jatkoonmenijöistä.

Toronto Maple Leafs – Florida Panthers

Kovia siirtotakarajan tähtihankintoja tehnyt Toronto karisti pudotuspelimörklnsä viimein selästään kukistamalla Tampa Bay Lightningin huikean ottelusarjan päätteeksi voitoin 4-2. Viime kauden runkosarjavoittaja Florida taas osoitti kovuutensa ja pudotti historian kovimman runkosarjajoukkueen, 43 pistettä sitä enemmän runkosarjassa keränneen Boston Bruinsin lauluun voitoin 4-3.

Panthersin nousu 1-3-tappioasemasta voittoon oli osoitus joukkueen hurjasta periksiantamattomuudesta. Matthew Tkachuk näytti olevansa todellinen pudotuspelipelaaja ja johtaja. Nyt lisäpanosta odotetaan myös Bruins-sarjan alun sairaana pelanneelta kippari Aleksander Barkovilta. Jatkuuko Eetu Luostarisen sekä viisi maalia pakin paikalta iskeneen Brandon Montourin lento Leafsin tähtisikermää vastaan?

Maple Leafsille ensimmäisen pudotuspelikierroksen selvittäminen saattoi avata padot lopullisesti. Toronto lähtee toiselle ottelukierrokselle tulikuuman tähtikaksikkonsa, Mitch Marnerin ja Auston Matthewsin johdolla suurimpana mestarisuosikkina. Kanadalaisjoukkue on juhlinut Stanley Cupin voittoa viimeksi keväällä 1993, jolloin asialla oli Montreal Canadiens.

Maalivahtipeli saattaa nousta sekin suureen rooliin. Ilja Samsonov sekä Sergei Bobrovski väläyttelivät ensimmäisellä kierroksella, mutta nyt kaivattaisiin tasaisuutta muutaman huippupelin sijaan.

Lopputulos: Maple Leafs jatkaa voitoin 4-2

Erik Haula pelasi vahvan ensimmäisen pudotuspelikierroksen. Kuva: Getty Images

Carolina Hurricanes – New Jersey Devils

Siipirikkoisen Hurricanesin lento uhkaa loppua loukkaantumissumaan, joka on karsinut kärkihyökkääjiä telakalle karmealla tahdilla.

Sebastian Aho kantoi avauskierroksella Hurricanesia hyökkäyspäässä, mutta nyt tehoja tarvitaan myös muilta. Mackenzie McEachern nousi farmista avauskierroksen isojen tarinoiden joukkoon. Nyt tehoja vaaditaan myös Jesperi Kotkaniemeltä ja Seth Jarvisilta. Puolustuspäässä Hurricanes on rautainen, eikä se anna Devils-hyökkäykselle mitään ilmaiseksi.

Kahden vauhdikasta jääkiekkoa pelaavan joukkueen sarjasta on odotettavissa viihdyttävää näytöstä. Viime kauden runkosarjastaan 49 pisteellä parantaneen Devilsin maalintekovoima verrattuna Hurricanesin siipirikkoiseen hyökkäykseen kääntää sarjan nuorelle yllättäjälle, jonka parhaana pistemiehenä avauskierroksella hääräsi Erik Haula (4+2). Suurin kysymysmerkki löytyy maalilta. Kestääkö pudotuspelien avauskierroksen sensaatiovahti Akira Schmid paineet?

Lopputulos: Devils jatkaa voitoin 4-3

Roope Hintz loistaa Starsin ykköstähtenä. Kuva: Getty Images

Dallas Stars – Seattle Kraken

Seattle Krakenin duunarijääkiekko sekä neljän kentän armoton graindaus oli lopulta liikaa väsyneelle ja kapealla materiaalilla operoineelle Colorado Avalanchelle. Nyt vastaan asettuu loistava maalivahti Jake Oettinger sekä lähes 40 prosentin varmuudella maaliverkkoja Minnesota Wildia vastaan ylivoimapelissä heiluttanut Stars.

Stars on tulivoimaltaan huomattavasti Krakenia kovempi nippu. Pudotuspelien pistepörssin kärkinimi, tulikuuma Roope Hintz (5+7) johdattaa joukkueen hyökkäyspeliä.

Seattlen kannalta runkosarjassa 40 maalia mättäneen Jared McCannin loukkaantuminen Avalanche-sarjan nelospelissä saattaa osoittautua jopa ratkaisevaksi menetykseksi sarjan edetessä muun hyökkäysvoiman puuttuessa käytännössä kokonaan. McCannin paluusta kaukaloon tällä kaudella ei ole mitään takeita.

Starsin leirissä Krakenin aseet on nyt scoutattu huolella, eikä nimetön toisen kauden duunarinippu onnistu yllättämään toistamiseen Esa Lindellin ja Jani Hakanpään tukkiessa maalinedustan isännän ottein.

Lopputulos: Stars jatkaa voitoin 4-1

Ottelusarja ratkeaa McDavidin ja Draisaitlin onnistumisiin tai epäonnistumiseen. Kuva: Getty Images

Vegas Golden Knights – Edmonton Oilers

Vegas pääsi lopulta suhteellisen helpolla kevään heikoimman pudotuspelijoukkue Winnipeg Jetsin kanssa Jetsin menetettyä Mark Scheifelen ja Josh Morrisseyn sairastuvalle kesken sarjan.

Nyt vastaan tulee hirviömäisellä, 56-prosenttisella ylivoimapelillä läpi Los Angeles Kings -sarjan operoinut Oilers. Maalintekokilpailuun lähteminen saattaisi koitua ritaripaitojen kohtaloksi, joten sen olisikin keskityttävä ennen kaikkea Connor McDavidin ja Leon Draisaitlin pysäyttämiseen. Golden Knightsin alivoimapeli Jetsiä vastaan oli sekin umpisurkeaa (58%), joten erikoistilanteissa piilee ottelusarjan epätasaisin – ja kenties se ratkaisevin – osa-alue.

Vegasin puolelta Chandler Stephenson ja paluun askiin tehnyt Mark Stone johdattivat joukkuetta avauskierroksella iskemällä kahdeksan pistettä mieheen. Laurent Brossoit oli maalilla varma, mikä kallistaa edun maalivahtipelissä Golden Knightsin hyväksi. Oilersin monsterikaksikon McDavid-Draisaitl dominanssi kääntää kuitenkin ottelusarjan niukasti Edmontonin hyväksi.

Lopputulos: Oilers jatkaa voitoin 4-2