NHL:n kanadalaisjoukkueiden pudotuspelimenestys on ollut todella heikkoa jo pitkään. Viimeksi kanadalainen NHL-joukkue juhli mestaruutta vuonna 1993, kun Montreal Canadiens nosteli kannua kaadettuaan Los Angeles Kingsin.

Toronto Maple Leafs puolestaan voitti mestaruuden viimeksi vuonna 1967. Ottawa Senators ja Winnipeg Jets eivät ole voittaneet koskaan.

Nyt tähän halutaan muutosta. NHL:ään suunnitellaan uutta sarjajärjestelmä muutosta, jossa sarjaan perustettaisiin käytännössä kolmas pohjoinen konferenssi itäisen ja läntisen lisäksi.

Pohjoisen konferenssin pudotuspeleihin pääsisi joka vuosi kuudesta kanadalaisjoukkueesta neljä. Näiden neljän kesken pelattaisiin pudotuspelisarjat, joiden voittajat etenisivät suoraan itäisen ja läntisen konferenssin finaaleihin.

Näin konferenssifinaaleissa olisi joka vuosi kaksi kanadalaista joukkuetta. Kanadalaiset seurat joutuisivat myös pelaamaan yhden pudotuspelisarjan vähemmän kuin muut. Uudistus on tarkoitus tuoda jo kaudelle 2023-24, ja sen yksityiskohdista tiedotetaan tarkemmin kesällä tämän kauden päätyttyä.

– Oli jo aikakin, että tämä uudistus saatiin läpi. Kanada on maailman jääkiekkomaa numero yksi, ja on lajille häpeäksi, etteivät kanadalaiset seurat ole päässeet juhlimaan mestaruutta, NHL:n sisäpiiristä kommentoidaan.

– Vuosikausia on odotettu, että kanadalaisjoukkueet saisivat pakkansa kasaan, mutta mitään ei ole tapahtunut. Näin meille ei jäänyt mitään muuta mahdollisuutta kuin astua esiin ja tarjota heille auttava käsi.

Asiasta tiedotetaan lisää huhtikuun ensimmäisen päivän iltana.