Carolina Hurricanes teki NHL:ssä uudenvuodenaaton yönä historiaa, kun se otti jo kymmenennen peräkkäisen voittonsa. Seurahistorian pisin voittoputki varmistui Florida Panthersin kustannuksella – pantteripaidat kaatuivat 4-0.

x - Carolina Hurricanes

@Canes
Raise Up

Nollapeli oli joukkueelle sekä sen suomalaisvahti Antti Raannalle toinen peräkkäin. Carolina on hävinnyt edellisen kerran 7. joulukuuta, ja tuolloinkin tappio tuli vasta jatkoajan päätteeksi.

Lauantaiyönä kaukalossa viiletti peräti kahdeksan suomalaista, ja sinivalkoisista esille kirkkaimmin nousivat Canesille tehot 1+1 summannut hyökkääjä Jesperi Kotkaniemi sekä 19 kertaa pikkumustan eteen venynyt Raanta.

Kotkaniemi on iskenyt tällä kaudella 36 ottelussa tehot 6+6=12, mutta näistä peräti seitsemän pinnaa (4+3) on syntynyt kymmenen edellisen matsin aikana. Raantakin on ollut lähimenneisyydessä aivan timanttinen.

– Tunsin oloni hyväksi. Luulen, että pystyimme tuomaan Chicago-pelistä jotain tähän matsiin. Ensimmäisessä erässä ei tullut paljoa torjuntoja (3), mutta koin pääseväni peliin mukaan hyvin, suomalaistähti luetteli Carolinan nettisivuilla.

– Toinen erä oli pikkuisen kiireisempi (11 torjuntaa), mutta äijät puolustivat loistavasti ja näin kudit. Kaverit ottivat riparit ja sitähän se oli koko matsin ajan, kahden peräkkäisen nollapelin Raanta jatkoi.

Carolina johtaa omaa divisioonaa, Florida on puolestaan on kolmanneksi viimeisenä.