Surkea San Jose Sharks hävisi NHL:ssä keskiviikon vastaisena yönä Vancouver Canucksille maalein 2-6, mutta samalla joukkueen ruotsalaistähti Erik Karlsson onnistui nousemaan valokeilaan – jälleen kerran.

Tehopakki alusti haipaitojen kummatkin osumat nostaen kauden saldonsa jo lukemiin 13+35=48. Niillä irtoaa pakkien pistepörssin kärkipaikka ja koko sarjan pörssissäkin hän on kuudentena.

Karlsson on siis ollut läpi kauden mainiossa pisteliidossa, ja nyt alla on peräti kymmenen ottelun mittainen pisteputki.

San Jose Sharks PR -niminen Twitter-tili kertoi, että putki on Sharksin seurahistorian kaikkien aikojen pisin pakeista puhuttaessa.

Lisäksi tuo on siinäkin mielessä historiallinen, että vastaavaan on kyennyt viimeksi Joe Thornton lähes seitsemän vuotta sitten tammikuussa 2016.

San Jose Sharks PR

@SanJoseSharksPR

San Jose Sharks PR

@SanJoseSharksPR
The #SJSharks get on the board, a power play goal from Timo Meier to cut the deficit to 2-1. Assists on the marker go to Erik Karlsson and Alexander Barabanov.

It's Meier's 19th goal of the season and extends his goal-scoring streak to five games.
With his assist, Erik Karlsson has extended his point streak to a career-long 10 games, marking the longest-ever point streak by a Sharks defenseman. It's the first 10-game scoring run by a Shark since Joe Thornton, Jan. 9-26, 2016.

Karlssonin liitoon Sharksin ilonaiheet sitten jäävätkin. San Jose on kerännyt Tyynenmeren divisioonan joukkueista pisteitä toiseksi vähiten, ja esimerkiksi nelossijaan matkaa on jo 12 pinnaa.