Arizona Coyotes ei ole joukkue, jossa usein nähdään potentiaalisia Calder-ehdokkaita, mutta tällä kaudella sillä on Matias Maccelli. NHL.com-toimittajien raadin kuudenneksi parhaaksi tulokkaaksi hiljattain nostamaa suomalaislupausta ei kuitenkaan kohdella erityisen hyvin.

Maccelli on kolmatta kertaa putkeen terveenä ulkona Coyotesin kokoonpanosta. 22-vuotias TPS-kasvatti on pelannut tähän mennessä 17 ottelua tehopistein 1+10=11.

Kyseisillä lukemilla Maccelli on yhä kojoottipaitojen sisäisessä pistepörssissä viides. Tehotilastoissa Coyotesin neljännen kierroksen varaus on joukkueen keskikastia, eivätkä seitsemän kahden minuutin rangaistustakaan 17 peliin varsinaisesti huuda välitöntä reaktiota.

Selittävä tekijä ei myöskään ole halukkuus pitää voittava kokoonpano ennallaan, vaan Andre Tourignyn suojatit hävisivät viime kamppailunsa, joskin vasta voittolaukauskilpailussa. Menestyspaineita ei Coyotesilla myöskään ole, sillä se on yksi suurimmista suosikeista koko NHL:n viimeiseksi.