Arizona Coyotesin taiturimainen suomalaislupaus Matias Maccelli pelasi menneellä kaudella NHL-uransa ensimmäiset 23 ottelua. Niissä hyökkääjä onnistui iskemään tehopisteet 1+5.

Muuten 21-vuotiaan Maccellin kausi sujui AHL:ssä Tucson Roadrunnersin riveissä, jossa hän tehtaili 47 otteluun komeat tehopisteet 14+43=57.

Parhaillaan Maccelli valmistautuu alkavaan kauteen Coyotesin harjoitusleirillä. Omien sanojensa mukaan hän saa tietää loppuviikosta, alkaako kausi NHL:ssä vai AHL:ssä. Maccellin tavoite uutta kautta kohti on hyvin selkeä.

– Tavoite on pelata ylhäällä NHL:ssä mahdollisimman paljon. Se on mun ainoa tavoite, Maccelli kommentoi Iltalehdelle.

Maccellilla on takanaan erittäin onnistunut kesä. Hän on ottanut hurjia kehitysaskeleita, jotka ovat omalta osaltaan myöskin päässeet yllättämään nuorukaisen.

– Oli tosi onnistunut treenikesä. Olin jopa ihmeissäni harjoitusleirillä. Samat testit täällä tehtiin kuin vuosi sitten, ja aika lailla kaikissa oli tulokset parantuneet. Viime vuonna olin monessa testissä jopa häntäpäässä. Nyt olin monen testin tuloksissa kärkipäässä, Maccelli paljastaa.

180-senttinen ja 75-kiloinen Maccelli on keskittynyt kesän aikana fysiikkansa hiomiseen. Se on myöskin tuottanut mukavasti tulosta.

– Koska olen aika pienikokoinen pelaaja, niin aika paljon keskityttiin voimapuoleen. Kamppailuihin haettiin voimaa. Testeissä erityisesti voimaominaisuudet olivat parantuneet.