New York Rangersin Kaapo Kakko lähtee neljänteen NHL-kauteensa uusi 2-vuotinen ja 2,1 miljoonan dollarin vuositulot takaava sopimus taskussaan.

21-vuotias entinen NHL:n kakkosvaraus on puhunut halustaan nousta vakituiseen 1-2-ketjun rooliin alkavalla kaudella. NHL-asiantuntija Ismo Lehkonen muistuttaa haasteen olevan kivenkova.

– Kaapolla on sellainen tilanne, että siellä on aika kova koutsi (Gerard Gallant). Kaapo on pudonnut asteikolla ihan kiistatta ykkös-kakkoskentästä sinne kolmanteen-neljänteen. Nyt kun se on siellä, sen pitää ymmärtää, että päivästä yksi alkaen sen pitää pystyä pumppaamaan ylös-alas niin, että se saa taas valmennustiimin luottamuksen ja sitä kautta voi raapia itsensä ylöspäin, Lehkonen luettelee NHL-maailman realiteetteja Kalju Corner -podcastissaan.

– Tämä tarkoittaa sitä, että sen pitäisi olla järjettömän hyvässä kunnossa. Järjettömän hyvässä luistelukunnossa ja järjettömän hyvässä kamppailukunnossa. Se ei saisi katketa yhtään kertaa.

Lehkonen muistuttaa silti, että kaikki on Kakon omissa käsissä ja että turkulaisella on yhä yksi valttikortti käsissään.

– On muistettava, että Kaapo on ihan poikkeuksellinen hyökkäyssuunnan pelaaja, Lehkonen päättää.