Chicago Blackhawksin solmittua keskiviikkona neljän vuoden sopimuksen Kirby Dachin kanssa markkinoilla on enää 10 sopimuksetonta rajoittamatonta vapaata agenttia.

Näistä ylivoimaisesti nimekkäin on loistokauden Dallas Starsissa pelannut Jason Robertson. NHL-sisäpiiritoimittaja Chris Johnston ennustaa 23-vuotiaan laitahyökkääjän nousevan tulevalla sopimuksellaan supertähtikategoriaan myös palkan osalta.

– Kun isket tulokassopimuksen aikana 40 maalia ja pelaat 128 ensimmäistä NHL-peliä lähes piste per peli -tahtiin, sinulla on neuvotteluissa vipuvartta. Ja sinulle myös maksetaan!

– Jos he allekirjoittavat siltasopimuksen, vuosipalkka liikkunee Elias Petterssonin (7,35 miljoonaa dollaria, kolme kautta) tasolla. Jos taas diili on kuusivuotinen tai sitä pidempi, numerot nousevat jonnekin Mikko Rantasen ja Mitch Marnerin tasolle (9,25-10,9 miljoonaa). Vain muutama pelaaja on pelannut viimeisen vuosikymmenen aikana kaksi ensimmäistä kauttaan paremmin kuin Robertson, Johnston lataa.

Roope Hintzin tutkaparina pelaava Robertson mätti toisella täydellä NHL-kaudellaan 74 ottelussa 41 maalia ja 79 tehopistettä.