Dallas Starsin suomalainen tähtipuolustaja Miro Heiskanen aloittaa viidennen kautensa NHL:ssä. 23-vuotias Heiskanen on näyttänyt jo tähän mennessä pystyvänsä pelaamaan taalaliigassa todella kovalla tasolla.

Heiskaselta kysyttiin NHL:n suomenkielisten verkkosivujen artikkelissa, ajatteleeko hän itse olevansa tällä hetkellä jo Norris-tasoa. Norris Trophy on palkinto, joka jaetaan vuosittain NHL:n parhaalle puolustajalle.

– Uskon, että voin sanoa olevani. Mutta minun pitää tehdä aiempaa enemmän pisteitä ja tuoda enemmän hyökkäyspeliin. Sitä palkinnon voittaminen vaatii, Heiskanen sanoi NHL:n Euroopan-mediakiertueella Pariisissa elokuussa.

Heiskanen on tehnyt aikaisemmilla NHL-kausillaan noin 30 tehopistettä. Viime kauden 70 otteluun syntyivät pisteet 5+31=36. Esimerkiksi menneen kauden Norris-voittaja Cale Makar viimeisteli tehopisteet 28+58=86. Näin ollen Heiskasella on tiedossa selkeät tavoitteet kohti ensi kautta.

– Pelasin mielestäni hyvän kauden. Pelasin hyvin etenkin puolustussuuntaan, ja hyökkäyksessä haluan olla aiempaa parempi. Minun pitää olla tehokkaampi, ja se on suurin tavoitteeni ensi kaudella.

Heiskasella on selvillä myöskin jo keinot, joiden avulla hän pääsee kohti tavoitettaan.

– Minun pitää todennäköisesti luottaa itseeni enemmän hyökkäysalueella. Minun pitää olla aiempaa luovempi. Puolustusta ei voi tietenkään unohtaa, mutta asia on näin. Olen tietenkin myös kehittänyt laukaustani tänä kesänä, ja se on todennäköisesti yksi asia, joka auttaa minua.

Kun Starsin pakistosta poistui jo useiden kausien ajan kovia tehoja mättänyt John Klingberg, tietää se myöskin Heiskaselle entistä suurempaa vastuuta joukkueen alakerrasta. Nyt Heiskanen on Dallasin puolustuskaluston selkeä ykkösnimi myös hyökkäysvastuun muodossa.

– Nyt kun ”Klinger” on lähtenyt, minun pitää tietenkin astua esiin aiempaa vahvemmin. Hän oli pitkään iso tekijä Starsille, mutta nyt hän on poissa. Saan luultavasti enemmän ylivoima-aikaa, ja minun pitää onnistua siinä. Menetys on iso, mutta se on osa bisnestä. Tämä on hyvä tilaisuus, hyvä haaste. En ota kuitenkaan mitään paineita, sillä uskon pystyväni täyttämään saappaat, Heiskanen kommentoi Anaheim Ducksiin siirtyneen Klingbergin lähtöä.