Artturi Lehkonen paljastaa Kalju Corner -podcastissa yksityiskohtia viime siirtoikkunan treidistään Montreal Canadiensista Colorado Avalancheen.

Lehkonen kertoo, ettei halunnut lähteä surkean kauden pelanneesta Montrealista. Siirto alkoi kuitenkin eskaloitua paria päivää ennen siirtotakarajaa.

– Ennen kuin treidi tapahtui, GM (Kent Hughes) otti hihasta kiinni ja kertoi, että he ei tule treidaamaan mua, ellei tule jotain ihan helvetin hyvää tarjousta.

– Seuraavana päivänä olin ottamassa pelipäivän päikkäreitä, kun GM soitti puoli kahdelta. Se kysyi multa ensimmäisenä, että ”jos sä haluaisit voittaa mestaruuden jossain jengissä, niin mikä se olisi?” Sanoin että Colorado. Se vastasi, että sut on treidattu sinne, Lehkonen paljastaa hauskan yksityiskohdan treidihetkestä.

Lehkonen oli lopulta isossa roolissa Avalanchen voitettua ensimmäisen mestaruutensa 21 vuoteen. Osapuolet solmivat kesällä uuden, viisivuotisen ja 22,5 mijoonan dollarin arvoisen jatkosopimuksen, joka takaa turkulaiselle jatkossa 4,5 miljoonan taalan vuosipalkan.

LUE MYÖS: Cale Makar listaa suurimmat syyt mestaruuden taustalta – supertähdeltä erityismaininta Artturi Lehkoselle: ”Siinä vaiheessa tiesimme, että…”