Buffalo Sabresin kanssa kaksivuotisen jatkosopimuksen torstain vastaisena yönä solmineella maalivahti Ukko-Pekka Luukkosella on kova työ raivata itsensä NHL-rosteriin alkavalla kaudella, ennakoi Sabresia läheltä seuraava Sabre Noice -sivusto.

Sen mukaan 23-vuotiaan suomalaisen pelipaikka tulee alkavalla kaudella löytymään pääosin AHL-seura Rochester Americansista, joskin miehen edellä olevan maalivahtikaksikon epäonnistuminen saattaa avata suomalaiselle jopa yllättävän ison roolin NHL:n puolella.

– Ehkä hän vakuuttaa harjoitusleirillä ja aloittaa kauden Sabresin kolmosvahtina. Todennäköisempi skenaario on kuitenkin se, että Luukkonen avaa kautensa Rochesterissa, mikäli Eric Comrie ja Craig Anderson vain osoittavat olevansa luotettava kaksikko NHL:n puolella, sivusto ennakoi.

– Uskon Luukkosen silti saavan vastuuta myös ylhäällä. Comrie on vielä katsomaton kortti. Anderson taas oli viime kaudella epätasainen ja loukkaantumisaltis, sivuston toimittaja Sion Fawkes pehmentää arviota.

– Kuitenkin, jos Comrie ei kestä kasvavaa pelikuormaa ja Andersonin kausi jatkuu viime vuoden malliin, Luukkonen saattaa pelata jopa yli 25 ottelua NHL:ssä. Asiassa on monta muttaa, mutta ottelumäärä asettunee jonnekkin 10-25 välimaastoon. Oma arvioni on noin 18 ottelua, toimittaja jatkaa.

Luukkonen esiintyi Sabresin NHL-miehistössä viime kaudella yhdeksässä ottelussa kelvollisin tilastoin 91,7 ja 2,74. Suomalaisen tuore kaksivuotinen sopimus takaa miehelle 837 500 dollarin vuositulot.