Colorado Avalanchen supertähti Cale Makar listasi Tim and Friends -ohjelmassa suurimpia syitä sille, että miehen tähdittämä Avs juhli NHL:n mestaruutta viime kauden päätteeksi.

Norris- ja Conn Smythe -pystit viime kaudesta pokannut puolustajataituri korostaa ennen kaikkea GM Joe Sakicin siirtotakarajalla tekemien täsmävahvistusten merkitystä pudotuspeleissä.

– Yksi avaintekijöistä olivat siirtotakaran hankinnat. Artturi Lehkonen, Andrew Cogliano, Josh Manson ja Nico Sturm olivat kertakaikkisen uskomattomia palasia, jotka rehellisesti sanottuna auttoivat paljon Stanley Cupin tuomisessa kotiin, Makar ylistää.

– Mielestäni se (siirtotakaraja) oli ehdottomasti käännekohta. Siinä vaiheessa tiesimme, että meidän on voitettava (mestaruus). Jokainen ryhmässä oli niin keskittynyt. Sitä oli hienoa seurata, Makar muistelee.

Avalanchen siirtotakarahankinnoista San Jose Sharksiin siirtynyttä Sturmia lukuunottamatta kaikki muut jatkavat seurassa myös alkavalla kaudella. Poissa runkomiehistä ovat Sturmin lisäksi Nazem Kadri, Andre Burakovsky sekä Darcy Kuemper.