NHL-asiantuntija Sean Gentille listaa tuoreessa The Athleticin kirjoituksessaan kolme pelaajaa, joiden uskoo yltävän 50 maalin rajapyykkiin tulevalla NHL-kaudella.

Gentille ei nosta listalleen yhdeksänkertaista NHL:n maalikuningas Aleksandr Ovetshkinia. Pian 37 vuotta täyttävä Washington Capitalsin maalitykki on rikkonut 50 maalin rajapyykin yhdeksän kertaa urallaan.

– Ovetshkin näytti melko väsyneeltä viime kauden lopulla. En ole kovinkaan luottavainen sen suhteen, että hän rikkoo 50 maalin rajapyykin – niin typerältä kuin se kuulostaakin. Minulle Auston Matthews on ainoa takuuvarma 50 maalin mies. Kirill Kaprizov ja Leon Draisaitl tulevat heti perässä. Rakastan olla optimisti, mutta 50 maalin tekeminen on vaikeaa. Vain 17 pelaajaa pääsi 40 maaliin viime kaudella. 50 maalin rajan rikkominen on harvinaista – ja syystä, toimittaja arvioi.

Matthews vei maalipörssin voiton viime kaudella jenkkitähden pommitettua 73 ottelussa hurjat 60 maalia. Maagisen 50 maalin rajapyykin rikkoivat lisäksi Draisaitl (55), Chris Kreider (52) sekä Ovetshkin (50). Toimittajan arviossaan mainitsema Kaprizov osui maalirautojen väliin 47 kertaa.