Calgary Flames on ollut yksi kesän aktiivisimmista seuroista NHL:n siirtomarkkinoilla.

Joukkueen ovat jättäneet sen tähdistä mm. Johnny Gaudreau, Matthew Tkachuk sekä Sean Monahan. Tulopuolella olijat eivät kalpene lähtijöille: Nazem Kadri, Jonathan Huberdeau sekä MacKenzie Weegar pitävät huolen tähtiloistosta myös tulevalla NHL-kaudella.

Calgary Hockey Now -sivuston arvion mukaan Flamesin kesäsiirrot eivät välttämättä ole vielä tässä. Sivusto nostaa esille suomalaispuolustaja Juuso Välimäen yhtenä mahdollisena siirron kohteena.

– Välimäki on suosittu nimi siirtospekulaatioissa. 23-vuotias on käynyt läpi paljon pelattuaan ensimmäiset 24 NHL-peliään kaudella 2018-19. Istui koko seuraavan kauden sivussa ACL-vamman vuoksi ja kävi välissä lainalla Liigan Ilveksessä, sivuston toimittaja Steve Macfarlane pohjustaa.

– Pelasi toissa kaudella 49 NHL-peliä ja teki niissä kaksi maalia ja 11 tehopistettä. Välimäki ei tuntunut kuitenkaan nauttivan päävalmentaja Darryl Sutterin luottamusta tämän ensimmäisellä täydellä valmentajakaudella. Mahtui viime kaudella kokoonpanoon vain yhdeksässä pelissä.

Toimittajan mukaan ottajia suomalaiselle saattaisi yhä löytyä, joskaan entisen huippulupauksen vaihtoarvo ei juuri nyt päätä huimaa.

– On selvää, että hänen siirtoarvonsa on pudonnut merkittävästi siitä, kun Flames varasi hänet 1. kierroksen 16. vuorolla vuonna 2017. Löytyykö arvostusta yhä muiden seurojen keskuudessa? toimittaja kyselee.

Välimäen kaksivuotinen, 1,55 miljoonan dollarin vuosipalkan sisältävä sopimus umpeutuu ensi kesänä.