Patrick Kanen nimi on noussut viime aikoina mukaan siirtospekulaatioiden keskiöön ja varsinkin Edmonton Oilersin uskotaan kuolaavan Chicago Blackhawksin legendan perään.

NHL-toimittaja Jason Gregor nostaa esiin skenaarion, jolla 10,5 miljoonan dollarin cap hitin sisältävällä sopimuksella operoiva Kane saataisiin Edmontoniin huolimatta seuran tiukasta palkkakattotilanteesta.

– Kanen sopimus olisi itse asiassa hyvinkin helppo treidata muutamankin eri syyn takia. Hänen cap hit -lukemansa on 10,5 miljoonaa, mutta todellisuudessa hänen peruspalkkansa tulevalta kaudelta on vain 2,9 miljoonaa, koska Chicago maksoi jo pelaajan neljän miljoonan dollarin allekirjoitusbonuksen.

– Oilers ei voi ottaa 5,25 miljoonaa palkkabudjettiinsa olettaen, että Blackhawks suostuisi ottamaan puolet Kanen cap hitistä itselleen. Oilers tarvitseekin mukaan kauppaan kolmannen osapuolen – ja Arizona Coyotes on seura, joka on aina valmis ottamaan palkkaa kontolleen varauvuoroja vastaan, toimittaja pohjustaa

Seuraavaksi Gregor avaa skenaarionsa lopullisia lukemia.

– Blackhawks kauppaisi Kanen ensin Coyotesiin ja ottaisi kontolleen 5,25 miljoonaa (50%) tämän cap hitistä sekä 1,45 miljoonaa todellisesti palkasta. Seuraavaksi Coyotes treidaisi Kanen Oilersiin ja ottaisi maksettavakseen 2,65 miljoonaa (50%) palkasta sekä 725 000 dollaria todellisesta palkasta. Oilersin osuudeksi jäisi sama osuus.

Gregorin arvion mukaan Coyotes saattaisi olla suostuvainen järjestelyyn yhtä varausvuoroa sekä yhtä tulevaisuuden lupausta vastaan. Blackhawksin hintapyyntö Kanesta sen sijaan saattaisi tuottaa Oilersille ongelmia.

Jesse Puljujärven tai Warren Foegelen on lähdettävä kaupan yhteydessä Blackhawksiin, jotta Oilers saisi palkkakattoonsa tarvittavan tilan. Olisiko 1. ja 2. kierroksen varausvuorot sekä Puljujärvi riittävä vastine Blackhawksille? Jos Kane todella haluaa ulos Blackhawksista, korvaus saattaa jäädä arvioitua pienemmäksi, Gregor näkee.

Oilersin on aiemmin kerrottu pitävä Kanea ykkösvaihtoehtona alkavan kauden hankintalistallaan. Kakkosvaihtoehdoksi useat mediat ovat nostaneet yhä ilman sopimusta olevan Phil Kesselin.