Kirjoitushetkellä eletään elokuun jälkimmäistä puoliskoa, eikä Phil Kessel ole vieläkään löytänyt itselleen joukkuetta NHL:stä. NHL-ennätystä hipovassa teräsmiesputkessa olevan konkarin tulevaisuudesta spekuloidaan myös The Hockey Newsissä, joka on julkaissut hänen potentiaalisimpien palkkaajien top 3:n.

Edmonton Oilers

Edmonton Oilersin sanotaan varmasti tarvitsevan Kesselin kaltaista pelaajaa, mutta ongelmana on raha. Albertalaisjoukkue on arviolta kuutisen miljoonaa dollaria yli palkkakaton. THN hehkuttaa Oilers-ylivoiman olevan entistä vaarallisempi, mikäli kaksinkertainen Stanley Cup -voittaja saadaan jollain ilveellä mukaan remmiin.

Dallas Stars

THN:n mukaan Dallas Stars kaipaa apua hyökkäyspäähänsä kipeän epätoivoisesti. Vaikka Kessel onkin muuntautunut maalitykistä pelinrakentajaksi, on hänen vahvuutensa edelleen tuloksenteossa. Yli kymmenen miljoonan dollarin tilan palkkakaton alla omaavan teksasilaisryhmän ja 34-vuotiaan yhdysvaltalaisen kuvaillaan olevan taivaallinen yhdistelmä. Huomionarvoista toki on, että Starsilla on yhä viimeistelemättä sopimukset Jake Oettingerin ja Jason Robertsonin kanssa.

Los Angeles Kings

Los Angeles Kingsissä THN kaavailee Kesselin olevan täydellinen valinta kolmosketjun laidalle. Jenkkihyökkääjän arvellaan olevan kiinnostunut Hollywoodin kirkkaista valoista, rantakeleistä ja yksityisyydestä kaupungissa, joka ei hengitä jääkiekkoa. Kingsillä on noin 1,5 miljoonan dollarin verran käytettävää, ja tämän hetken markkinoilla sen luulisi olevan tarpeeksi.