Calgary Flamesin yhdeksän yhteisen kauden jälkeen Columbus Blue Jacketsiin vaihtanut Johnny Gaudreau kirjoitti The Players’ Tribune -nettisivuille liikuttavan tekstin NHL-maailmassa puhuttaneesta pelaajakaupasta.

28-vuotias yhdysvaltalaishyökkääjä varattiin Flamesiin kesällä 2011 neljännellä kierroksella 104:ntena.

Hän kuului joukkueensa avainhahmoin ensimmäisestä isosta kaudesta, eli sesongista 2014-15 lähtien. Viime kausi kruunasi joukkueelle annetut huikeat palvelukset, kun runkosarjan 82 peliä toivat mielettömät 115 pistettä – 40+75. Lisäksi kevään ja kesän 12 pudotuspeliottelun saldo oli 3+11=14.

– Kun minut varattiin NHL:ään, en rehellisesti sanottuna osannut etsiä Calgarya kartalta. Tiesin pelipaidat. Tajusin kuitenkin nopeasti sen, mitä pelaaminen tässä kaupungissa merkitsee. En osannut sisäistää niitä kommentteja, jotka kehottivat minua allekirjoittamaan sopimuksen tänne ja liittymään Flames-perheeseen, hyökkääjä kirjoitti kirjeen alkuun vapaasti suomennettuna.

NHL:ssä runkosarja ja pudotuspelit huomioiden 644 ottelussa 642 pinnaa tehnyt pelaaja ymmärsi nopeasti sen, että kiekko on Calgaryssa erilaista.

– Se on erityinen paikka upeiden ihmisten kanssa.

Jääkiekkoa rakastavan pelaajan elämän puhuttelevimpia asioita ovat olleet isän sydänkohtaus vuonna 2018 ja vaimo Meredithin tapaaminen. Pelaaja ei ottanut eräänlaisia vihapuheita tai muita väitteitä päänsä sisään.

– Olen kuullut ihmisten sanovan, että olen käyttänyt Calgarya vain vipuvaikutuksena, ja sitä, että ”tiesin aina lähteväni täältä”. Olen kuullut, että palkallani on helppoa hypätä lentokoneen siiville.

– Mitä tulee näihin, niin olen uskomattoman kiitollinen siitä, että olen NHL-pelaaja ja saan tienata palkkani tällä. En pidä sitä hetkeäkään itsestäänselvyytenä. Tämä osaltaan vaikuttaa siihen, ettei raha ole ollut minulle tärkein tekijä tässä.

Sitten Gaudreau kirjoitti, että hän vaali aikaansa Calgaryssa.

– Meredith-vaimo ja minä näimme tulevaisuutemme siellä. Halusin tehdä uuden sopimuksen viime kesänä. Etsimme koteja perustaaksemme perheen. Mutta se ei vain lähtenyt.

– Olen ylpeä, kun sain olla osa tätä joukkuetta ja kaupunkia.

– Ja nämä viimeiset viikot… Olen kamppaillut (itseni kanssa) joka kerta, kun ajattelen näitä juttuja. Kaikki suhteet, kaikki uskomattomat ystävyydet – tunnen ne rinnassani joka kerta.

Ensi kaudella Gaudreau palaa Calgaryyn vierasjoukkueen pelaajana ollessaan Columbuksen kokoonpanossa.

– Olen todella innoissani palatessani takaisin erittäinkin intohimoisten fanien eteen. Rakastin tätä kaupunkia ja ihmisiä. He rakastavat joukkuettaan. Rakastin olla Flames. Mikään vihaviesti tai muu ei koskaan muuta tätä tunnetta.