Jesperi Kotkaniemen siirtyminen rajoitetusti vapaana agenttina Carolina Hurricanesiin oli harvinainen tapahtuma. The Athleticin se on innostanut spekuloimaan vastaavan toisinnolla, ja mainitsee potentiaalisten siirtokohteiden joukossa jopa kolme suomalaista.

Kaapo Kakosta on ollut merkittäviäkin siirtohuhuja, mutta hiljattain ne on torpattu. New York Rangersin kärkivaraukselle The Athletic suosittelisi tarjottavaksi viiden vuoden ja 4,2 miljoonan dollarin vuosipalkkaan oikeuttavaa sopimusta.

Artturi Lehkoselle kaavaillaan niin ikään 4,2 miljoonan dollarin keskimääräistä vuosipalkkaa, mutta neljän kauden kestolla. On epävarmaa, mutta todennäköistä, että Colorado Avalanche vastaisi kyseiseen tarjoukseen.

Jesse Puljujärveä viedään edelleen vahvasti pois Edmonton Oilersin riveistä, vaikka Biisonikuningas itse ei aiemmin luullun vastaisesti olekaan ilmeisesti siirtoa pyytänyt. Hänelle ehdotetaan hyvin Kotkaniemen tarjousta vastaavaa, 6,2 miljoonan dollarin yksivuotista sopimusta.

4,2 miljoonaa dollaria on juuri ja juuri alle rajan, jota suuremmalla palkalla siirron mennessä läpi korvaus olisi kakkoskierroksen varausvuoron sijaan ykkös- ja kolmoskierroksen varausvuorot. Noin 4,201 miljoonan ja 6,302 miljoonan dollarin välillä korvaus on edellä mainitun kaltainen, joten esimerkiksi 6,2 miljoonan dollarin tarjouksella välttyy täpärästi kakkoskierroksen varausvuorosta luopumiselta.