Columbus Blue Jacketsin ja Patrik Laineen välisen jatkosopimuksen syntyminen vaikuttaa venyvän pidemmälle.

Blue Jacketsin GM:n Jarmo Kekäläisen puheista päätellen osapuolet ovat vielä suhteellisen kaukana yhteisymmärryksestä.

– Tämä on vain yksi näistä jutuista. Tässä tulee kestämään aikaa todennäköisesti, Kekäläinen kertoi The Athletic -sivustolle.

The Athleticin mukaan Kekäläinen ja Laine ovat käyneet neuvotteluja sopimuksen pituuteen liittyvistä eri vaihtoehdoista, mutta osapuolten suurin haaste on Laineen palkan (caphitin) suuruus.

Kekäläinen toivookin, että Laine tekisi joukkueelleen (ja myös itselleen) palveluksen ja tulisi hieman vastaan palkkatoiveissaan.

– Heillä on heidän ajatuksensa, ja meillä on meidän ajatuksemme. Meidän tavoitteemme on saada kaikki palaset sopimaan, jotta pystyisimme kasaamaan mestarijoukkueen. Me uskomme reiluihin sopimuksiin, mutta jätkien täytyy ymmärtää se, että hekin haluavat paremman joukkueen ympärilleen. Tässä kohtaa tarvitaan pienimuotoisia kompromisseja (sopimuksen suhteen), Kekäläinen linjasi.

Laineen tähän kauteen päättyvä sopimus takasi hänelle 7,5 miljoonan dollarin palkkatulot. Suomalaistähti teki tällä kaudella runkosarjassa 56 ottelussa 26 maalia ja 56 tehopistettä.