Uudelleenrakennusvaihetta käyvä Chicago Blackhawks harkitsee tosissaan joukkueensa kovimman maalitykin Alex DeBrincatin kauppaamista muualle.

The Athletic -sivuston sisäpiiritoimittaja Pierre LeBrun raportoi, että Blackhawks kuuntelee aktiivisesti tarjouksia 24-vuotiaasta DeBrincatista.

– Blackhawks käy jatkuvia neuvotteluja NHL-seurojen kanssa DeBrincatin mahdollisesta kauppaamisesta. DeBrincatin kauppaamiseen ei ole takuita, mutta Blackhawks kuuntelee tarjouksia. Potentiaalinen vaihtokauppa sisältäisi palasia Blackhawksin tulevaisuutta varten. Blackhawks haluaa vastikkeena nuoren NHL-pelaajan, korkean varausvuoron ja huippulupauksen, LeBrun kertoo.

DeBrincatin nykyinen 6,4 miljoonan dollarin palkalla varustettu sopimus päättyy tähän kauteen. 41 maalia viime kaudella tykittänyt yhdysvaltalainen on oikeutettu yli yhdeksän miljoonan dollarin palkkaan perustarjouksensa avulla.

– Osa NHL-seuroista yrittää havainnoida, miltä DeBrincatin seuraava sopimus tulee näyttämään. Tämä voi pelottaa yhden tai kaksi NHL-seuraa ulos kilpailusta, mutta yleinen käsitykseni on se, että kiinnostus DeBrincatia kohtaan on erittäin merkittävää, LeBrun taustoitti.

LeBrunin tietojen mukaan Los Angeles Kings on yksi useista NHL-seuroista, joka olisi Blackhawksin nuoren maalitykin perässä.