Monen pettymykseen päättyneen pudotuspelikevään jälkeen Stanley Cupin finaaleihin tiensä selvittäneen Colorado Avalanchen päävalmentaja Jared Bednar listasi Colorado Hockey Now -sivustolle tärkeimmät kehityskohdat, joista joukkue on ottanut opikseen viime vuoteen verrattuna.

– Olen todella vakuuttunut kaudestamme. Harjoitusleirin ensimmäisestä päivästä lähtien tapa, jolla kaverit ovat käsitelleet asioita, on keskittynyt isompaan kuvaan yksittäisten runkosarjavoittojen sijaan. Kaikki lähtee kokemuksesta. Kaverit ovat oppineet, mitä voittaminen vaatii, itseni mukaanlukien, Bednar luettelee.

– Olemme koko ajan katsoneet isompaa kuvaa ja jatkaneet pelimme kehittämistä pudotuspeleissä osaten käsitellä ylä- ja alamäet, nousut ja laskut. Olemme löytäneet tavan voittaa ja selvittää tiukatkin ottelusarjat eduksemme, päävalmentaja vertailee tämän ja edelliskausien ryhmiä.

– Olen innoissani kaikesta, mitä olemme jo saavuttaneet, mutta emme ole vielä maalissa. Meillä on vielä töitä tehtävänä. Aiomme hengähtää vasta, kun kaikki on ohi, Bednar toistaa Avalanche-pelaajien koko kauden ajan hokemaa mantraa.

Colorado Avalanchen ja Tampa Bay Lightningin odotettu Stanley Cupin finaalisarja käynnistyy Suomen aikaa keskiviikon ja torstain välisenä yönä kello 3.