NHL:n parhaisiin maalintekijöihin lukeutuva Alex DeBrincat tullaan kauppaamaan toiseen joukkueeseen, Daily Faceoff -sivuston sisäpiiritoimittaja Frank Seravalli kertoo.

24-vuotias yhdysvaltalainen teki viime kaudella runkosarjan 82 ottelussa huimat 41 maalia ja 78 tehopistettä. DeBrincat on mättänyt edellisen neljän kauden aikana enemmän maaleja kuin esimerkiksi NHL:n supertähdet Nathan MacKinnon tai Brad Marchand.

– DeBrincatin kauppaamisen suhteen kysymys on tällä hetkellä enemmänkin ”milloin se tapahtuu”, kuin ”jos se tapahtuu”. Tapahtuuko vaihtokauppa jo tänä kesänä vai vasta siirtorajalla? Seravalli kirjoittaa.

Seravallin mukaan Blackhawks aikoo kaupata DeBrincatin puhtaasti kolmen syyn takia.

– Kyllähän se vaikuttaa oudolta, että uudelleenrakennusvaihetta käyvä joukkue aikoo kaupata uransa huipulla olevan maalintekijän. Muistakaan kuitenkin nämä kolme asiaa: 1. DeBrincat on Blackhawksin paras vaihtonappula, jonka avulla seura voisi kasata palasia tulevaisuuttaan varten; 2. Kun Blackhawksin uudelleenrakennus päättyy, DeBricant tulee olemaan NHL:n standardeilla keski-ikäinen pelaaja; 3. DeBricantin sopimus päättyy tähän kauteen ja hänellä on oikeus vaatia 9 miljoonan dollarin perustarjousta ensi kaudella – Blackhawksin täytyisi myös maksaa hänelle ylimääräistä, jos he haluaisivat pitää hänet heikosti menestyvässä joukkueessa, Seravalli taustoittaa.

DeBrincatin nykyinen 6,4 miljoonan dollarin palkalla varustettu sopimus päättyy ensi kauteen. 171-senttinen hyökkääjä on Blackhawksin vuoden 2016 toisen kierroksen varaus.