Edmonton Oilers on vaikean valinnan edessä. Pitäisikö Jesse Puljujärvelle sorvata jatkosopimus, vai kaupataanko suomalaisnuorukainen pois?

Valintaan vaikuttaa kaksi asiaa: millaisen hinnan Puljujärvestä markkinoilta saa ja mitä hänelle jouduttaisiin maksamaan.

NHL-toimittaja Prashanth Iyer arvioi, millaisen hinnan Puljujärvestä voisi markkinoilla saada. Hinta olisi 2. kierroksen varausvuoro ja pelaajalupaus.

– Jos olet hankkimassa Puljujärveä… Mietin, että olisiko Sam Benettin kauppa (Benett + 6. kierroksen varausvuoro vaihdossa Emil Heinemanista + 2. kierroksen varausvuorosta) hyvä verroki vaihtoarvolle, Iyer pohtii.

– Uskon, että Puljujärvi on samasta muotista Nino Niederreiterin kanssa siinä mielessä, että hän on hyvä hankinta mestaruusjoukkueelle tai nousevalle seuralle, jolla on maksukykyä.

Bennett on mielenkiintoinen vertailukohta. Hänen uransa ei missään vaiheessa lähtenyt lentoon Calgary Flamesissa. Lopulta Bennett kaupattiin Florida Panthersiin, ja hän nousi aivan uudelle tasolle. Tällä kaudella Bennett iski 71 ottelussa tehot 28+21=49.