Seuraavan neljän vuoden jääkiekon MM-kisojen kisaisännät ovat tällä hetkellä selvillä. Ensi vuonna pelataan Suomessa ja Latviassa, 2024 Tshekissä, 2025 Ruotsissa ja Tanskassa sekä 2026 Sveitsissä.

Kaikki tulevat kisaisännät ovat Euroopasta, jossa turnaus on pelattu lähes aina. IIHF:n puheenjohtaja Luc Tardif vahvistikin Iltalehdelle, että Kanada ja Yhdysvallat eivät edes ole hakeneet isännyyttä pitkiin aikoihin.

– En tiedä aivan kaikkea, mutta ymmärtääkseni Kanadan ja USA:n kiekkoliitot haluavat säilyttää hyvän suhteen NHL:ään. He eivät halua MM-kisoja, koska he eivät halua kilpailua MM-kisojen ja NHL:n pudotuspelien välillä, Tardif sanoi IL:lle.

Pohjois-Amerikassa on pelattu viimeksi MM-kisat vuonna 2008, jolloin Kanada isännöi turnausta. Kyseinen vuosi onkin ainut, jolloin Kanada on toiminut MM-kisaisäntänä. Yhdysvalloissa on pelattu kaikkiaan kolmet MM-kisat (1932, 1960, 1962), mutta viime kerrasta on jo 60 vuotta aikaa.

IIHF:n tshekkiläinen varapuheenjohtaja Petr Briza puolestaan sanoi, että Euroopassa MM-kisat ovat hyvä bisnes ja tv-luvut ovat olleet hyvässä kasvussa viime vuosina. Jos kisat pelattaisiin Pohjois-Amerikassa, laskisi se myöskin katsojalukuja selkeästi aikaeron vuoksi.

– Kisat ovat merkittynä ihmisten kalentereihin. Eurooppalaiset ottavat lomia päästäkseen kisoihin. Tunnelma MM-kisoissa Euroopassa on uniikki, Briza kommentoi.

Miesten MM-kisojen sijaan Kanadaa kiinnostavat suuresti alle 20-vuotiaiden MM-kisat, jotka keräävät maassa komeita katsojalukuja.