Jukka Jalonen johdatti Leijonat jälleen maailmanmestaruuteen MM-kisoissa. Hänen CV:nsä alkaa olla jo niin hyvässä kunnossa kuin mahdollista. Milloin Jalosta voidaan odottaa NHL:ään?

Tällä kertaa Suomi kaatoi finaalissa Kanadan. Vastustajan valmentaja oli Claude Julien, jolla on yli 1300 NHL-ottelun kokemus. Jalonen kommentoi Ylelle, että voitto konkarikoutsista kertoo paljon.

– Tämä on merkki siitä, että olen yhtä hyvä valmentaja kuin NHL-valmentajat. Olen samalla tasolla heidän kanssaan. Se on käynyt selväksi vuosien varrella, Jalonen sanoo.

Jalonen on valmis myös isoon myönnytykseen. Hänelle voisi käydä apuvalmentajankin pesti.

– Pallo on heillä. Luulen, että voisin suostua apuvalmentajan virkaan, jos he eivät anna minulle päävalmentajan virkaa. Tiedän niin paljon jääkiekosta, että tiedän, mitä voittamiseen vaaditaan. Mutta se vaatii sitä, että on valmentaja, joka uskaltaa tuoda mukaan hyvän kakkosvalmentajan, eikä vain kaveria, joka nyökkäilee ja sanoo ”kyllä, kyllä”, Jalonen kommentoi.

– Katsotaan, mitä tapahtuu. Olen todella tyytyväinen tilanteeseeni ja siihen, mitä minulla on nyt. On mahtavaa saada valmentaa Leijonia. NHL ei ole pakkomielle minulle, mutta jos joku siellä haluaa minut, olen heidän.