Kasperi Kapasen kausi Pittsburgh Penguinsissä sujui selvästi ollen odotusten.

Ensimmäisellä Pens-kaudella Jevgeni Malkinin rinnalla 40 peliin 30 (11+19) tehopinnaa takonut 25-vuotias pikakiituri jäi tällä kaudella pieneen rooliin, mikä näkyi myös tehosarakkeessa (79 ottelua, 11+21=32). Mies myöntää NHL.comille kauden olleen kaksijakoinen.

– Tällä kaudella pelasin hyviä pelejä ja todella huonoja pelejä. Jatkossa pitää löytää uudelleen itseluottamus ja swagger, joka minulla joskus oli. Tällä kaudella sitä ei ollut, ja se näkyi, Kapanen myöntää.

Kuopiolaishyökkääjän 3,2 miljoonan dollarin vuosipalkan taannut sopimus umpeutuu, minkä vuoksi edessä ovat vaikeat sopimusneuvottelut. Kapanen on yhä rajoitettu vapaa agentti, joten avaimet neuvotteluissa ovat Penguinsillä.

– Emme ole keskustelleet jatkosta vielä sen suuremmin. Haluaisimme vielä pelata (Pittsburghissa). Nyt on vielä melko varhainen vaihe. Uskon, että seuran pitää ensin keskustella joukkueen suurempien palasten kanssa ja toivottavasti palaamme sitten asiaan, Kapanen muistuttaa.

Penguinsillä riittää totisesti suurempiakin murheita, sillä joukkueen pitkäaikaisista kärkimiehistä mm. Malkinin ja Kris Letangin sopimukset ovat katkolla.