Suomen miesten maajoukkue ja jääkiekkoa seuraava kansa sai maanantaina jättimäisen uutisen, kun Miro Heiskanen ilmoitti lentävänsä Tampereelle vahvistamaan Jukka Jalosen Leijonia.

Seitsemällä puolustajalla turnauksen aloittanut Leijonat on paperilla taas askeleen kovempi joukkue, kun Dallas Starsia edustava nuori supertähti liittyy mukaan MM-kisaryhmään. 

Super-Miron mukaantulo antaa Jaloselle lisää voittavia avaimia, kun pakisto levenee NHL:ssä kovaa tulosta takoneella nuorella miehellä. NHL:ää tarkasti seuraavat suomalaiset ovat päässeet ihailemaan Heiskasen suorittamista jo useamman kauden ajan, mutta nyt hänet nähdään pitkästä aikaa myös Leijonat-paidassa. 

Tällä kaudella Heiskanen nakutteli NHL:n runkosarjassa 70 ottelussa tehopisteet 5+31=36. Lähes dominoivan luistelutaidon, nopeuden sekä peliälyn omaava Heiskanen tulee olemaan loistava täsmäase kotikisoihin. Leveässä eurooppalaisessa kaukalossa on enemmän tilaa tehdä manöövereitä ja Heiskasen kaltaiset taitopelaajat pääsevät oikeuksiinsa aivan eri tavalla kuin kapeassa ja ahtaassa NHL-kaukalossa. 

Heiskasen tulo joukkueeseen tuottaa samalla Jaloselle positiivisen ongelman. Voimme nimittäin olettaa, että Heiskanen tulee ottamaan paikkansa ylivoimassa siniviivalla ja kapellimestarilta odotetaan tulosta heti ensimmäisestä ottelusta alkaen. Siniviivalle on nyt sitten tunkua oikein kunnolla, ja Jalonen onkin todella vaikeiden kysymysten edessä. Aiemmin Leijonien ylivoimissa siniviivalla on nähty muun muassa Mikko Lehtosta, Sami Vatasta sekä Juuso Hietasta, mutta Heiskanen tulee ajamaan prioriteettilistalla näiden nimien yli. 

Yksi suurista kysymyksistä tulee olemaan myös se, että pystyykö aikaerosta ja Stanley Cup -unelman murskaantumisesta toipuva Heiskanen suoriutumaan alusta asti vaaditulla tasolla? Sen näemme perjantaina kello 16.20 alkaen, kun Leijonat kohtaa Iso-Britannian.

Teemu Maarela
Twitter: @Aspartaam1