NHL:n tulevan kesän varaustilaisuuden varausjärjestys on nyt viime yönä järjestetyn lottoarvonnan myötä selvillä. NHL:n perinneseura Montreal Canadiens pääsee nauttimaan ykkösvarauksesta ensimmäistä kertaa sitten vuoden 1980.

The Athletic -sivusto julkaisi keskiviikkona arvionsa NHL:n varaustilaisuuden tulevista valinnoista.

The Athletic pitää lähes varmana sitä, että Montreal Canadiens nappaa ensimmäisellä vuorollaan hehkutetun kanadalaishyökkääjän Shane Wrightin. Puolustussuuntaan tunnollista, mutta samalla tehokasta hyökkääjää on verrattu ominaisuuksiltaan Boston Bruinsin supertähteen Patrice Bergeroniin.

Kanadan pääkaupunki kutsuu Joakim Kemelliä?

The Athletic -sivuston mukaan Joakim Kemell on ensimmäinen suomalainen jonka nimi huudetaan varaustilaisuudessa. JYPin hyökkääjätaiturin uskotaan menevän seitsemännellä vuorolla Ottawa Senatorsiin.

– Senators tarvitsee kärkiluokan lupauksia hyökkäykseensä, joten kääntyisin tässä kohtaa Joakim Kemelliin. Kemell teki lokakuussa räjähdysmäisen nousun Suomessa. Hän johti Liigan maalipörssiä 12 osumallaan marraskuuhun asti, kunnes olkapäävamma pakotti hänet sivuun. Hän ei ole päässyt sen jälkeen alkukauden maagiseen lentoon, mutta useat pelaajatarkkailijat uskovat, että hänellä on nopeutta ja taitoa kehittyä tehokkaaksi TOP-6-hyökkääjä NHL:ssä, The Athleticin Senatorsin asiantuntija Ian Mendes kertoo.

Mendesin mukaan on mahdollista, että Senators voi lopulta päätyä kauppaamaan varausvuoronsa.

– Mitä lähemmäksi varaustilaisuutta pääsemme, sitä todennäköisemmin alamme kuulemaan huhuja Senatorsin halukkuudesta kaupata tämä varausvuoro pois. Mutta tällä hetkellä valitsisin Kemellin Senatorsiin, Mendes huomauttaa.

Brad Lambert osaksi NHL-seuran uudelleenrakennusprojektia?

Pelicansin hyökkääjä Brad Lambert on tehnyt tämän kauden aikana tasaista laskua eri varausarvioissa. Vielä vuosi sitten aivan NHL:n kärkivarauksiksi kaavailtu suomalais-kanadalainen on nyt asetettu menevän 11. vuorolla San Jose Sharksiin.

– Sharks voisi ottaa Lambertin tässä kohtaa ja toivoa, että hänen huippuluokan luistelunsa nostaisi hänet NHL:ään nopeasti. Sharksin kehityspuolen valmentajat voisivat osata korjata joitain Lambertin ongelmia, jotka pudottivat hänet mahdollisen TOP-3-varauksen ulkopuolelle, Sharksin asiantuntija Corey Masisak analysoi.