NHL:n pudotuspelien ensimmäinen kierros on jo puolivälissä. Vaikka kahdeksan joukkueen pelit päättyvät, moni tähti saattaa jatkaa matkaansa vielä MM-kisoihin.

Leijonat ei viime vuosina ole ottanut uusia vahvistuksia NHL:n pudotuspelien ensimmäiseltä kierrokselta. Nyt päävalmentaja Jukka Jalonen on Iltalehden haastattelussa kuitenkin avoimin mielin mahdollisten lisävahvistusten suhteen.

– Kyllä me niitä seuraamme vielä. Tuleeko ketään, sen aika näyttää. Emme voi tietenkään mitään laskea sellaisen pelaajan varaan, joka täällä ei ole. Kyllä se joukkue on aina se, joka on paikalla ja jos joku tulee niin tulee. Mutta ei kannata ennakoida asioita yhtään, Jalonen kertoo.

Kaikkein lähimpänä putoamista on Nashville Predators, joka on hävinnyt kaikki kolme otteluaan Colorado Avalanchea vastaan. Joukkueesta vapautuisi Eeli Tolvanen, Mikael Granlund ja Juuse Saros, joka on kärsinyt loukkaantumisesta.

– Vaikka jonkun pelit loppuisivat, siellä voi olla loukkaantumisia tai mitä tahansa. Ei pysty ennustamaan tarkemmin, mutta kyllä me seuraamme vielä muidenkin joukkueiden pelejä, Jalonen sanoo.