Winnipeg Free Pressin NHL-toimittaja Mike McIntyre maalaa karun kuvan WInnipeg Jetsin nykytilasta.

Pudotuspelien ulkopuolelle jääneen Jetsin tähtipelaajat ovat antaneet varsin katkeria kommentteja mediaan kauden päätyttyä. McIntyren mukaan tilanne seuran sisällä on juuri nyt hyvin tulehtunut. Vain muutama kausi sitten joukkue oli yksi tulevaisuuden NHL-menestyjänä pidetyistä organisaatioista.

– Nyt, vain neljä vuotta myöhemmin, Jets näyttää menettäneen suuntansa. Joukkue on rikki, lähempänä kamppailua ykkösvarausvuorosta kuin Stanley Cupista. Nykyinen kulttuuri on kiinteä osa heidän dna:taan.

McIntyre muistuttaa, että viimeisten vuosien aikana iso liuta tähtiä, kuten Dustin Byfuglien, Patrik Laine, Jack Roslovic, Jacob Trouba, Evander Kane ja Andrew Copp ovat halunneet itse ulos seurasta. Nyt omasta turhautumisestaan ovat kertoneet julkisesti ainakin Mark Scheifele, Paul Stastny, Kyle Connor, Pierre-Luc Dubois sekä Nikolaj Ehlers.

– Jos he puhuvat siitä julkisesti, miettikääpä, mitä he puhuvat suljettujen ovien takana, McIntyre kysyy.

Sisäpiiritoimittaja Elliotte Friedmanin mielestä tilanteen ainut hyvä asia tämän hetken Jetsissä se, ettei tähtimaalivahti Connor Hellebuyck ole tiettävästi tyytymättömien pelaajien listalla. Joukkueen tärkeimmän pelaajan jättämä siirtopyyntö olisi pahinta, mitä joukkueelle voisi juuri nyt tapahtua.