Buffalo Sabres jää tällä kaudella NHL:n pudotuspelien ulkopuolelle jo yhdennentoista peräkkäisen kerran, minkä uskotaan herättelevän myös seuran toimiston väkeä satsaamaan isommin tulevaisuuteen.

The Athleticin palkkalistoilla oleva Sabresin sisäpiiritoimittaja John Vogl paljastaa Sabresin olevan valmis luopumaan ainakin yhdestä tulevan kesän 1. kierroksen varausvuorostaan vahvistaakseen joukkuetta ensi kaudeksi. Sabresilla on käytössään peräti kolme ensimmäisen kierroksen varausvuoroa.

Voglin mukaan Sabresin hankintalistalla olisi ainakin top 6 -hyökkääjä, oikealta laukova kärkipuolustaja sekä uusi maalivahti. Toimittaja nostaa esille mielenkiintoisia nimiä, jotka todennäköisesti kiinnostavat Sabresiä.

– Seitsemällä joukkueella ei ole lainkaan ykköskierroksen varausvuoroa: Boston, Calgary, Carolina, Chicago, Colorado, Florida ja Vegas. Pelkästään näissä joukkueissa olisi tarjolla pelaajia, kuten Bruinsin Jake DeBrusk, Chicagon Dylan Strome ja Dominik Kubalik, Vegasin Chandler Stephenson sekä Hurricanesin Antti Raanta ja Teuvo Teräväinen, Vogl listaa.

Suomalaisittain skenaario ei totisesti ole houkuttelevin mahdollinen. Raantaa tai Teräväistä tuskin kiinnostaisi lähteä NHL:n kärkiseuroihin kuuluvasta Hurricanesista häviämään tottuneeseen heittopussiorganisaatioon. Kummallakaan pelaajista ei kuitenkaan ole sopimuksissaan siirtopykälää, joten päätäntävalta on täysin Hurricanesin puolella.