Montreal Canadiensin suomalainen hyökkääjälupaus Jesse Ylönen on päässyt pelaamaan tämän kauden aikana NHL:ssä 14 ottelua ja iskenyt niihin tehopisteet 2+3. Valtaosa 22-vuotiaan hyökkääjän kaudesta on sujunut AHL:ssä Laval Rocketissa, jossa 45 ottelussa tilille ovat kertyneet pisteet 12+18=30.

Ylönen ehti pelaamaan Canadiensissa samaan aikaan toisen suomalaishyökkääjän, Artturi Lehkosen kanssa tällä kaudella, kunnes Lehkonen siirtyi maaliskuussa NHL:n siirtotakarajalla Colorado Avalanchen riveihin. Ylönen ehti kuitenkin vaikuttua Lehkosen pelaamisesta.

Ylönen toivoo, että hän pystyisi etenemään urallaan Canadiensissa Lehkosen jalanjäljissä. Hän löysi suomalaishyökkääjän pelaamisesta paljon hyviä asioita ja toivoo pystyvänsä itsekin vastaavaan.

– Hän on todella hyvä pelaaja. Sellainen, jollainen haluan itsekin olla ja jonka valmentaja haluaa laittaa jäälle kaikenlaisissa tilanteissa, oltiinpa sitten johdossa tai pari maalia tappiolla. Haluan olla sellaisen luottamuksen arvoinen, mutta se pitää tietenkin ansaita, Ylönen sanoi NHL:n suomenkielisten verkkosivujen mukaan.

Lehkonen ehti edustaa Canadiensia kaudesta 2016-17 lähtien eli lähes kuuden kauden ajan. Ylösellä on puolestaan käynnissä toinen kausi Pohjois-Amerikassa. Viime kaudella hän pelasi yhden NHL-ottelun pisteittä sekä 29 AHL-ottelua tehoin 9+8=17.