NHL:n läntisen konferenssin huimassa pudotuspelitaistelussa mukana oleva, ja pisteitä toistaiseksi seitsemänneksi eniten kerännyt Dallas Stars nappasi sunnuntaiyönä valtavan voiton, kun se kaatoi Chicago Blackhawksin 6-3. Tähtipaitojen suomalaisten ilta meni putkeen, mutta Chicagon puolella Kevin Lankisella oli synkempää.

Dallasin sunnuntaiyön sankareihin näet lukeutuivat Miro Heiskanen (0+2) ja Roope Hintz (1+2). Ensiksi mainittu oli mukana joukkueensa ensimmäisessä ja viimeisessä maalissa, Hintz puolestaan nousi tehoille näiden välissä oltuaan mukana kolmessa maalissa.

– Joo, tämä oli meille hieno voitto. On selvää, ettemme pelanneet aiemmassa ottelussa (New Jersey Devilsiä vastaan 1-3-tappio) kovin hyvin, joten tämä oli valtava, valtava paluu. Oli mukavaa pelata, Hintz sanoi NHL:n nettisivuilla.

Leijonien maailmanmestarivahti Lankisen urakka päättyi toisella erätauolla 3-5-tappioaseamassa. Lankinen torjui 15 kutia 20 vedosta.

Dallasille voitto oli elintärkeä, sillä läntisen konferenssin pudotuspelitaisto on suorastaan järjetön. Sijojen 6-9 Nashville Predators, Dallas Stars, Los Angeles Kings ja Vegas Golden Knights ovat vain kolmen pisteen päässä toisistaan kriittisillä paikoilla. Jatkoon menee kahdeksan parasta.

Chicago on kaukana huippusijoista ja esimerkiksi mainitusta pudotuspelitaistelusta. Se on kerännyt lännen porukoista pinnoja 14:nneksi eniten, kun 72 pelin saldo on vain 59 pinnaa.