Kuluva NHL-kausi on ollut yksi historian taseisimmista, ellei tasaisin.

Pudotuspeleihin lähdettäessä selvää mestarisuosikkia on käytännössä mahdotonta nimetä, sillä käytännössä jokaisella kevään tosipeleihin lähtevällä joukkueella näyttäisi olevan täydet mahdollisuudet nostella lordi Stanleyn kanisteria pudotuspelien päätteeksi.

Boston Bruinsin supertähti Brad Marchand tiivisti asian kutkuttavalla tavalla The Athleticin Eric Duhatschekille antamassaan haastattelussa.

– Marchand nosti esiin mahtavan pointin: jokainen idän pudotuspelijoukkueista on potentiaalinen Stanley Cup -voittajaehdokas ja että pudotuspelirupeamasta tulee niin vaikea, että Stanley Cupin voittaakseen sinun on käytännössä vietävä nimiisi neljä peräkkäistä finaalisarjaa. Eikä kommentti itse asiassa ole lainkaan liioiteltu, Duhatschek lainaa Bruins-tähden sanoja.

Varsinkin idän pudotuspelikaaviosta tulee kivenkova. Florida Panthers ja Carolina Hurricanes kamppailevat parhaillaan konferenssin ykköspaikasta. New York Rangers, Tampa Bay Lightning, Pittsburgh Penguins, Toronto Maple Leafs ja Boston Bruins ratkovat seuraavat sijat ja Washington Capitals näyttäisi lähtevän tämän hetken asetelmista pudotuspeleihin viimeiseltä villi kortti -paikalta.