Suomalaisvahti Kaapo Kähkösen NHL-kausi sai taannoin hurjan, ehkä epämiellyttävän käänteen. Minnesota Wildin ex-pelaaja kaupattiin keskisessä divisioonassa nyt kakkossijalla marssivasta joukkueesta Tyynenmeren divisioonassa toiseksi viimeisenä tarpovaan San Jose Sharksiin.

Kun haipaidoilla on kolmossijaan matkaa 13 pistettä, voi Kähkösen kohtalona ollakin yhtäkkiä pudotuspeleissä pelaamisen sijaan jatkosta karsiutuminen ja runkosarjaan jääminen. Pelaaja ei vaikuttanut NHL:n nettisivujen jutussa kuitenkaan esimerkiksi katkeroituneelta.

– Minulle on jäänyt kuva paljon töitä tekevästä joukkueesta, jossa kaikki tulevat toimeen keskenään. Asiat eivät ole menneet joukkueen suuntaan tällä kaudella, mutta joukkue on hyvä, mikä on positiivinen merkki.

Kuten monessa yhteydessä kuultua, suomalaispelaajakaan ei voi keskittyä kuin omaan ruutuunsa. Hän uskoo jutun mukaan ”homman paranevan”.

– Keskityn tällä hetkellä pelaamaan, tekemään asioita omalla tavallani ja oppimaan matkan varrella täkäläisiä asioita. Ei ole olemassa mitään taikatemppuja, jotka muuttaisivat asiat yhdessä yössä.

Helsinkiläislähtöinen molari on pelannut tällä kaudella kaikkiaan 26 ottelua kelvollisin prosentein 91,0.

– Pitää olla kärsivällisyyttä, ja samalla täytyy pitää vaatimustaso riittävän korkealla, jotta tulee myös kehitystä.