Phileas Perrenoud’n nimi ei takuulla ole kovin monelle suomalaiselle tuttu, mutta siihen asiaan voi tulla lähivuosina muutos. 17-vuotias sentteri takoo Ranskan pääsarjassa tauluun lukemia, jotka muistuttavat Alexandre Texier’stä.

28 ottelun tehot 3+9=12 eivät jää merkittävästi toiseksi saman ikäiselle Texier’lle, joka keräsi Ligue Magnusissa pistelukemat 10+9=19. Perrenoud’n nimeä ei kuitenkaan vielä tänä vuonna huudeta NHL-draftissa, sillä hän on syntynyt pari viikkoa liian myöhään kesän varaustilaisuutta ajatellen.

Aivan jokavuotista herkkua ei ranskalaisille jääkiekon seuraajille NHL-draftin jännääminen oman maan kiekkoilijoiden puolesta ole, sillä viimeisen 20 vuoden aikana varaustilaisuudessa on huudettu keskieurooppalaismaan pelaajan nimi vain kahdesti. Vuonna 2017 Texier varattiin toisella kierroksella, kun taas vuonna 2012 Tim Bozon valittiin Montreal Canadiens -organisaatioon kolmannella kierroksella.