Arizona Coyotesin ja Colorado Avalanchen välinen perjantaiyön NHL-koitos piti sisällään erikoisia käänteitä. Yllättävin juttu oli ensiksi mainitun 2-1-voitto pelissä, jossa turkulaislähtöinen Matias Maccelli teki ensimmäiset luistimenpiirtonsa taalaliigajäihin.

Turhautunut Nathan MacKinnon sai ottelun lopussa Dysin Mayon mailasta käkättimeen ja ensiksi mainittu ei tätä sietänyt. Pelaajat ottivat tappelun, joka saattoi ehkä mennä Avs-pelaajan nimiin. Hänen naamavärkki tosi oli verestä punainen, mutta mailaosuma edesauttoi tätä.

Kun samassa tilanteessa Gabriel Landeskog otti pikkuhipat Jakob Chychrunin kanssa, oli Mikko Rantanen ainoa tilannetta sivusta seurannut ykkösketjun mies.

Ottelu päättyi hetkeä myöhemmin yllätystulokseen, sillä kojoottipaidat kaatoivat ennakkosuosikin 2-1. Arizonan juhannuksen 2019 neljännen kierroksen 98. varaus Maccelli nousi heti kakkosketjuun toisena laiturinaan Phil Kessel ja sentterinä Alex Galtshenjuk.

NHL:n uusi suomalaisnimi pelasi matsissa 15 sekuntia vajaat vartin. Hän on tämän kauden 59. suomalaisnimi, viime kaudella NHL:ssä kävi 61 sinivalkoista. Se on tämän kategorian ennätys.