Montreal Canadiensin virkaatekevä päävalmentaja Martin St. Louis on saanut nopeasti huomata uuden joukkueensa suurimmat heikkoudet.

Canadiens menetti viime kauden Stanley Cup -finalistijoukkueestaan ykkössentteri Phillip Danaultin, ykköspuolustaja Shea Weberin sekä loukkaantumisen vuoksi koko kauden sivussa olleen tähtimaalivahti Carey Pricen, mikä luonnollisesti on näkynyt karulla tavalla joukkueen otteissa.

St. Louis nostaa esille myös toisen epäkohdan tämän kauden Habs-nipusta.

– Hauskanpito on iso osa tätä hommaa. Tarvitsemme selvän suunnan. Tarvitsemme kulttuuria. Tämän kaiken sisällä se, että sinulla on hauskaa, kuuluu pakettiin, St. Louis luettelee medialle.

Tuore päävalmentaja toteaa heti perään ymmärtävänsä huumorin olevan koetuksella joukkueen napattua 51 ottelustaan vasta 11 voittoa, joista kolme putkeen.

– Voittaminen tuo sitä (iloa). Tässä bisneksessä valmentajan on vakuutettava pelaajansa siitä, miksi asiat tehdään tietyllä tavalla. Tämän jälkeen asiat lähtevät rullaamaan, St. Louis jatkaa.

– Se, mitä ikävöin eniten omilta pelivuosiltani, on juuri hauskanpito. Sinun on luotava ympäristö ja kulttuuri, johon on hauska kuulua. Emme voi keskittyä ainoastaan voittamiseen ja häviämiseen. Minulle kyseessä on prosessi. Uskon, että jätkät uskovat tähän prosessiin ja oppivat pitämään hauskaa, NHL-legenda lisää ja kertoo pyrkivänsä vahvistamaan ennen kaikkea joukkueensa itseluottamusta loppukauden pelien aikana.

Canadiens on kaatanut käynnissä olevan voittoputkensa aikana St. Louis Bluesin, New York Islandersin ja viimeksi Toronto Maple Leafsin.