Columbus Blue Jacketsin entisistä pelaajista kolme vastasi The Athleticin haastattelussa nimettöminä kiperiin, entistä seuraansa koskeviin kysymyksiin.

Pelaajilta kysyttiin mm. siitä, miksi niin monet seuran pelaajat ovat päättäneet jättää seuran tultuaan rajoittamattomiksi vapaiksi agenteiksi. Osa entisen Columbus-pelaajien kritiikistä osuu seuran GM Jarmo Kekäläiseen.

– Kun olet rajoitettu vapaa agentti (RFA), he pelaavat todella, todella kovaa peliä (sopimusten kanssa). Se on valitettavaa, sillä heti kun pelaaja saa tilaisuuden lähteä (rajoittamattomana vapaana agenttina), hän ajattelee ”vi*ut tästä, lähden menemään”. On rankkaa kohdella pelaajia pelkkänä omaisuutena ja yrittää saada vastineeksi lojaalisuutta, yksi pelaajista lataa.

Myöskään toinen kysymykseen vastanneista pelaajista ei ylläty pelaajien viime vuosilta tutusta joukkopaosta.

– Pakko sanoa, en ole yllättynyt. Halusin itse jäädä Columbukseen, mutta en kokenut sen olevan mahdollista. Jotta pystyt rakentamaan voittavaa kulttuuria, sinun on tehtävä kaikkesi pitääksesi ydinryhmä kasassa. Arvostan Jarmoa suuresti, mutta mielestäni Columbuksen katseet ovat aina vain tulevaisuudessa ja siinä, mitä he voivat rakentaa. Ehkä he eivät tunnista sitä, mitä heillä jo on.

– En koskaan unohda toissakauden päätöskeskusteluja seurajohdon kanssa. Meillä oli takana loistava kausi ja olimme todella innoissamme tulevaisuuden suhteen. Kun suuri osa pelaajistamme oli käynyt kauden päätöskeskustelunsa, olimme järkyttyneitä. Eikö meidän kaikkien pitänyt palata tänne myös seuraavalla kaudella? Sitten useimmat tajusivat, ettei niin tapahtuisi. Rehellisesti sanottuna, se oli helvetin surullista.

Kekäläisellä on ensi kesänä jälleen isojen päätösten paikka, kun mm. Patrik Laineen sopimus umpeutuu.