St. Louis Bluesin maalivahti Ville Husso on yksi NHL-kauden suurimmista yllättäjistä. Hän on torjunut 16 ottelussa ilmiömäisellä torjuntaprosentilla 94,1.

Samaan aikaan St. Louisin ykkösvahti Jordan Binnington on ollut suurissa vaikeuksissa. Hänen torjuntaprosenttinsa on 24 pelatun ottelun jälkeen 89,8.

St. Louisin ympärillä onkin jo pitkään käyty keskustelua siitä, milloin Husso syrjäyttää Binningtonin. Asiaa käsiteltiin myös NHL Networkin lähetyksessä. Raati oli yksimielinen. Hussolle täytyy antaa enemmän pelejä.

– Kaikki pelaajat, valmentajat ja GM haluavat voittaa. Jordan Binningtonkin haluaa voittaa. Jos hän ei pelaa hyvin, hän tietää sen. Ei hän sano, että minulla on iso sopimus, minun pitäisi pelata. Ville Husso pelaa paremmin. Kun on kaksi maalivahtia, toinen pelaa hyvin ja toinen ei, ja laitat huonosti pelaavan tolppien väliin, joukkue häviää pelejä, E.J. Hradek kommentoi.

Hiljattain St. Louisissa käymyt Ken Daneyko puolestaan paljasti, että seurassa asia on jo päätetty.

– Kaikissa sanan tarkoituksissa Ville Husso on heidän ykkösvahtinsa. Sellainen on sana St. Lousissa tällä hetkellä, Daneyko kertoo.