Carolina Hurricanesin virtuoosimainen Sebastian Aho otti uudenvuodenaaton vastaisena yönäkin roolia NHL:ssä komeasti. Hän syötteli Montreal Canadiensia nurin Canesin 4-0-voittoon päättyneessä matsissa saalistaen taas useamman pinnan (0+2).

Ahon tämän kauden saldo 27 ottelussa on jo 15+19=34, ja etenkin viime aikoina vire on ollut kovaa pelaajan erinäisistä poissaoloista huolimatta. Kuudessa edellisessä pelissä – jotka ovat kertyneet vyölle joulukuun aikana – hän on summannut jokaisessa vähintään kaksi pinnaa.

Tuo putki, eli vähintään kaksi pistettä per matsi kuudessa peräkkäisessä ottelussa on historiallinen suoritus joukkueen mittapuulla. Tietokonemaisesta Ahosta tuli vasta kolmas pelaaja kautta Canesin ja tätä edeltäneen Hartford Whalersin seurahistoriassa, joka on pystynyt nakuttamaan pinnoja tähän tahtiin vähintään kuudessa peräkkäisessä matsissa.

Temppu on harvinaisuus, ja siihen on pystytty edellisen kerran yli 30 vuotta sitten. Liekehdinnässä onnistuivat Kevin Dineen vuodenvaihteessa 1988-89 ja Mike Rogers vuoden 1980 alkupuolella.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Sebastian Aho of the @Canes accumulated two assists through 40 minutes tonight.

He has multiple points in each of his last six games played dating to Dec. 2 (5-9—14). #NHLStats: media.nhl.com/public/news/15…

Habs-kohtaaminen oli suomalaisille muutoinkin vahva. Teuvo Teräväinen nakutti kaksi maalia ja Jesperi Kotkaniemi yhden syöttöpinnan entistä seuraansa vastaan. Antti Raannalle irtosi nollapeli 26 torjunnalla, ja se oli miehelle ensimmäinen Carolinassa.

Carolina päätti vuotensa itäisen konferenssin kakkossijaan 45 pinnan turvin, Montrealin kausi alkaa olemaan hiljalleen paketissa pudotuspelejä mietittäessä. Joukkue on idän porukat huomioiden viimeisenä, ja tässä sakissa kahdeksannelle sijalle on matkaa on 15 pistettä.

– Alivoimamme (5/5) ja maalivahtimme olivat loistavia. Hän otti suuria koppeja heti alkuun pitäen meidät pelissä mukana, Canes-luotsi Rod Brind’Amour kehui NHL:n nettisivuilla.

– Yritin vain tehdä kovasti töitä. En yrittänyt tehdä jokaista koppia niin täydellisesti kuin mahdollista, vaan pyrin pitämään kiekon poissa omista – ja siinä onnistuin. Toisessa erässä aloin tuntemaan oloni mukavaksi, Raanta kuittasi viileästi.

KATSO KAIKKI yön suomalaistilastot ja maalit Suomalaiset-erikoissivuiltamme!