Kanada olisi saanut jalkeille hirmuisen joukkueen vuoden 2022 talviolympialaisiin. NHL-pelaajien poisjäännin myötä voima-asetelmat menivät täysin uusiksi, ja Kanada on kaukana ennakkosuosikista.

Seuraavat talviolympialaiset pelataan vuonna 2026. Kanada ei kuitenkaan todennäköisesti ole ennakkosuosikki tuossakaan turnauksessa. Kruunun on napannut Yhdysvallat.

Vallankaappaus on selvä, kun katsoo NHL:n varaustilaisuuksia vuodesta 2016 eteenpäin. Paras tuona vuonna tai myöhemmin varattu kanadalainen on Pierre-Luc Dubois. Hän on iskenyt NHL-urallaan 204 tehopistettä.

Yhdysvalloilla on peräti neljä pelaajaa, jotka ovat suoriutuneet paremmin kuin Dubois. He ovat Auston Matthews (384), Matthew Tkachuk (301), Alex Debrincat (252) sekä Clayton Keller (215).

Kanadalaisista vain neljä pelaajaa on kerännyt 120 tehopistettä tai enemmän. Yhdysvalloilla pelaajia on tuplasti enemmän, kahdeksan.

Voit katsoa maiden välisen vertailun kokonaisuudessaan alta.

JFresh

@JFreshHockey
With the NHL not going to the Olympics this season, has Canada missed its last opportunity to be the clear favourites for Gold?

In the drafts since 2016, the tide has shifted towards the USA. Will it be enough to change the dynamics of international hockey for good?