Ensiesiintymisen NHL:ssä tämän kauden osalta saanut Buffalo Sabresin Ukko-Pekka Luukkonen teki keskiviikon vastaisena yönä kaiken voitavan joukkueensa eteen. Se hävisi Anaheim Ducksille 0-2 suomalaisen otettua miehekkäät 21 torjuntaa.

Tällä kaudella AHL:ää Rochester Americansissa pelannut Luukkonen esiintyi tasapainoisesti, mutta Sonny Milanon iskemälle avausosumalle hän ei voinut mitään. Ei siinä mitään, sitä maalia tuskin olisi moni muukaan ottanut.

Osuma oli täysin järjetön, sillä Trevor Zegras nosti pikkumustan Luukkosen maalin yli parhaalle tekosektorille ”ilmaveiviliikettä” muistuttaneella syötöllä.

– Kun pelaajalla on kiekko mailan päällä, sillä voi tehdä silloin melkein mitä vaan. On vaikea odottaa sitä, mitä seuraavaksi tapahtuu. Ei tuollaista usein näe, suomalainen oli sanonut The Athleticin John Voglin mukaan.

John Vogl

@BuffaloVogl
Rasmus Asplund: “I didn’t even see him pick the puck up. It’s a high-skill play from a skilled player. You don’t see that very often, so it’s not easy to be ready for it, either. That’s a high-skilled play.”

ESPN

@espn
HOW DID TREVOR ZEGRAS DO THAT!? 😱

Alle 20- ja alle 18-vuotiaiden maailmanmestari teki taalaliigajäihin ensikosketukset viime kaudella. Kun silloin kumilätkät tarttuivat neljässä pelissä 90,6 prosentin tarkkuudella, on alku tarunhohtoisessa ollut vähintäänkin hyvä.