Vancouver Canucks päätti uusia valmennuksensa katastrofaalisen alkukauden jälkeen. Joukkueen uudeksi päävalmentajaksi valittiin kokenut Bruce Boudreau.

Valmentajavaihdoksen kunniaksi pitkän selostajauran tehnyt Gord Miller päätti jakaa parhaan tarinansa Boudreausta ja Vancouverista. Kaikki sai alkunsa siitä, kun Boudreau oli Vancouverissa Anaheim Ducksin kanssa ja Miller ja Boudreau päättivät käydä illallisella.

– Selvisi, että Wayne Gretzky oli kaupungissa ja hän kutsui meidät seuraansa Illallinen oli mahtava. Gretzky oli katsonut Boudreaun pelejä juniorina Torontossa ja tiesi kaikki hänen OHL-ennätyksensä (ja rikkoikin osan niistä). Boudreau oli hämmästyksissään ja ihmeissään, että 99 oli hänen faninsa, Miller kertaa tapahtumia.

– Seuraavana aamuna Boudreau kertoi Anaheim-pelaajille illallisestaan Gretzkyn kanssa edellisenä iltana. Bussissa Boudreau sai tekstiviestin tuntemattomasta numerosta, ja siinä kerrottiin, että Gretzky oli nauttinut illallisesta ja kutsuu Boudreaun klubilleen pelaamaan golfia.

– Boudreau oli onnesta soikeana ja vastasi, että hän tulisi mielellään pelaamaan golfia. Sitten hän kuuli vaimeaa naurua bussin perältä. Tekstiviestit tulivat Teemu Selänteeltä, joka oli peittänyt numeronsa ja imitoi Gretzkyä. Boudreau oli aivan lyöty.

Tarina sai vuosia myöhemmin onnellisen lopun. Minnesota Wild oli kiinnostunut palkkaamaan Boudreaun valmentajakseen, mutta konkari oli sopinut samalle päivälle golfpelin Gretzkyn kanssa. Boudreau siirsi mieluummin haastattelua kuin golfia kiekkolegendan kanssa, mikä Minnesotan toimistolla ymmärrettiin hyvin.