NHL:ssä ensimmäistä kauttaan pelaava Anton Lundell sekä Eetu Luostarinen ottivat roolia Florida Panthersin perjantaiöisessä 7-4-voitossa. Ensiksi mainittu iski Buffalo Sabresista irronnessa 7-4-voitossa kaksi maalia. Ne olivat 5-4-voitto-osuma sekä tyhjiin syntynyt 7-4-häkki.

Luostarinen puolestaan esitti pelissä maalivahdin taitoja erään jäätävän suorituksen myötä.

Sekuntia vaille 16 minuuttia pelannut, viisi kertaa laukonut ja alivoimalla peräti päälle kolme ja puoli minuuttia pelannut Lundell nosti kauden pistesaldonsa lukemiin 5+4. Maalimäärä oikeutti perjantain kierroksen ollessa kesken tulokkaiden maalipörssissä kuudennelle sijalle.

Vaikka toinen roolia ottanut suomalaispelaaja Eetu Luostarinen jäi pisteittä, ansaitsi hänkin kehut. Pelaaja torjui erään Sabresin tuhannen taalan paikan tyhjän maalin viivalta.

Jameson Olive

@JamesonCoop
Before seeing the replay, Lundell said he felt it was "50/50" whether or not the Sabres had scored here.

"If [Luostarinen] wouldn’t have stopped that, my goal wouldn’t have counted. I went to thank him for a great job. He was good today.”

Luostarinen with the save of the season! 🤯

Ennen uusintojen näkemistä Lundell arveli, että kyseessä oli fifty-fifty-maalinsyntymistilanne. Oheisesta videosta jokainen näkee, että prosentit olivat jotain aivan muuta.

– Jos Luostarinen ei olisi pysäyttänyt sitä, 5-4-maalillani ei olisi ollut merkitystä. Kävin kiittämässä häntä hienosta työstä. Eetu oli hyvä tänään, Lundell veisteli.

Pantteripaitojen kiri oli huima, sillä joukkue oli vielä pelin puolessa välissä tappiolla luvuin 1-4. Florida johtaa itäistä konferenssia 35 pisteen saaliilla.