Edmonton Oilersin Mikko Koskisen NHL-ura on ollut täynnä vuoristorataa. Jo noin kymmenen vuotta sitten toteen käynyt ensimmäinen visiitti NY Islandersissa ei ottanut tuulta siipien alle, mutta kymmenen vuotta myöhemmin Edmonton Oilersissa laulu on toinen.

Kiekot ovat tarttuneet neljällä eri kaudella noin 90 prosentin tarkkuudella. Kun Koskinen on pelannut yhteensä enemmän (12) kuin repaleista kautta todistaneet Stuart Skinner (6), Mike Smith (3) ja tyystin pelaamaton Alex Stalock, voidaan hänen ajatella olevan ykkösvahti – ainakin nyt.

– En halua katsoa taaksepäin enää. Ei se auta minua lainkaan. Yritän vain nauttia pelistä joka päivä, Koskinen on sanonut alkutalvesta NHL:n nettisivujen mukaan.

Tällä kaudella 90,8 prosentin varmuudella pikkumustia pysäytellyt Koskinen myönsi, että talvella käytävät Pekingin olympialaiset ovat mielessä. Taistelu Suomen maalivahtikolmikkoon on tietysti kivenkova.

– En aio valehdella, se merkitsee minulle paljon. En ajattele sitä joka päivä, mutta tuolla se on jossain takaraivossa, Koskinen kommentoi kisaedustusajatusta.