Buffalo Sabresin väreissä pelaava, ja viime keväänä MM-hopeaa Leijonien väreissä juhlinut Arttu Ruotsalainen on ollut NHL:ssä viime aikoina melkoisen pompotuksen kohteen. Pelaaja on seurannut matseja katsomosta, mutta kentällä ollessaan hän on viilettänyt sekä sentterinä että laiturina.

Hyökkääjä ei pelannut lauantain vastaisena yönä, kun Sabres kairasi Montreal Canadiensista 4-1-voiton. Edellisen kerran tositoimissa ollessaan Ruotsalainen pelasi laidalla.

– Yritän tottua siihen. Pääsin peliin paremmin kiinni erä erältä. Minun täytyy vain paiskia hommia kovasti, Ruotsalainen totesi NHL:n nettisivuilla taannoin Boston Bruinsille koetun 1-5-tappion jälkeen.

Sentterin paikka on jääkiekossa, ja etenkin tarunhohtoisessa kenties vaikein mahdollinen. Sabres on pelannut 20 ottelua, ja Ruotsalaisen vyölle on kertynyt 16 matsia. Suomalainen on nakuttanut näissä peleissä tehot 2+2=4.

– NHL:ssä pelaa kaikki maailman parhaat pelaajat, ja sentterinä pelaaminen on haastavaa. Mielestäni olen pelannut kuitenkin ihan hyvin. Tiedän myös, että voin pelata vielä paremmin.