Pittsburgh Penguinsin kakkosketjun laituri Kasperi Kapanen nousi joukkueensa ainoaksi maalintekijäksi ja täten sankariksi lauantaiyönä NHL:n kiitospäivän pelissä. Pens maksoi viime kauden pudotuspelien jälkeen kalavelat kellistäen NY Islandersin jalkapallolukemin 1-0.

Kapasen maali näki päivänvalonsa toisen erän loppupuolella. Tällä kaudella 20 ottelussa tehot 5+7=12 iskenyt laitahyökkääjä on ollut viime aikoina hyvässä tikissä, ja esimerkiksi kahdeksan edellistä matsia ovat tuoneet tehot 2+3=5.

– Veikkaan, että tämä matsi merkkasi paljon kaikille silloin mukana olleille. Emme pitäneet siitä tavasta, miten se silloin päättyi. He ovat toki edelleen hyvä joukkue, vaikka sieltä puuttuu joitain äijiä. Annoimme pelille tänään täydet 60 minuuttia ja se riitti, nuorten maailmanmestari sanaili joukkueensa kotisivuilla.

Edellisen kerran Pens hävisi Islesin vieraana 3-5. Samalla päättyi pingviinien kausi 2020-21 otteluvoitoin 2-4.

Nollapeli oli Penguinsille ja Tristan Jarrylle kolmas viiteen edelliseen otteluun. Joukkue on kivunnut itäisessä konferenssissa jo kahdeksannelle sijalle.

– Jarry on itsevarmuus, sen tietävät kaikki. Hän on rauhallinen ja se antaa meille muille itseluottamusta. Hän on iso asia menestyksemme takana, ilman valintaa tähdistöön jäänyt suomalainen jatkoi.