Nashville Predatorsin ykköshyökkääjä Filip Forsberg pelaa parhaillaan viimeistä sopimusvuottaan seurassa.

Ruotsalaistaituri kuittaa tästä kaudesta kuusi miljoonaa dollaria, mutta seuraava sopimus nostanee miehen vuosipalkan lähemmäs kymmentä miljoonaa. The Athleticin Adam Vinganin mielestä Predatorsin ei pitäisi maksaa 27-vuotiaalle tähdelleen moisia summia.

– Kun verrataan muihin NHL:n kärkilaitureihin, Forsberg ei kuulu eliittiin. Häntä ei ehkä voida kutsua enää edes loistavaksi pelaajaksi. Ei ole mitään väärää olla ainoastaan hyvä pelaaja, mutta ylihintaisen sopimuksen antaminen näille pelaajille johtaa ongelmiin. Predators jos kuka on hyvin tietoinen tästä, Vingan viittaa kahdeksan miljoonaa taalaa kaudessa tienaaviin Matt Ducheneen ja Ryan Johanseniin.

Forsberg tuskin suostuu allekirjoittamaan Predatorsin kanssa sopimusta, joka takaisi miehelle edellä mainittua kaksikkoa alhaisemman vuosipalkan. Vignanin mukaan Forsbergin todellinen arvo olisi kuitenkin lähempänä Colorado Avalanche -kippari Gabriel Landeskogin kuuden miljoonan taalan vuositienestejä.

Forsberg on iskenyt parhailla NHL-kausillaan 64 tehopistettä. Tämä ei Vinganin mukaan ole riittävä lukema NHL-seuran kärkihyökkääjälle.

– Vaikka Forsberg on iskenyt varsin vahvoja tehopistelukemia läpi uransa, eivät ne silti ole vastanneet todellisen johtavan hyökkääjän lukemia. Se, että hän löytäisi tuollaisen vireen lähestyessään 30 ikävuotta näyttää epätodennäköiseltä, Vignan arvioi.

Predatorsin GM David Poile todisti viime kesänä olevansa valmis myös isoihin peliliikkeisiin seurapomon kaupattua Viktor Arvidssonin ja Ryan Ellisin muualle. Sama kohtalo saattaa odottaa seuraavaksi Forsbergia.