Florida Panthersissa kolmatta kauttaan 10 miljoonan dollarin jättimäisellä vuosipalkalla pelaava Sergei Bobrovski on saanut kahden viime vuoden aikana niskaansa roppakaupalla rapaa johtuen heikoista suorituksistaan.

33-vuotiaan venäläisen kahden ensimmäisen Panthers-kauden tilastot olivat sanalla sanoen surkeita. Kaksinkertainen Vezina-voittaja onkin saanut kuulla kunniansa paitsi fanien, myös ns. asiantuntijoiden suusta.

Tällä kaudella tilanne on täysin toinen. Bobrovski on ollut hurjaan liitoon alkukaudesta yltäneen Panthersin viimeinen lukko. 11 ottelua loistotilastoin (1,99 ja 93,7%) pelannut konkarivahti on tällä hetkellä ykkössuosikki jopa kauden parhaalle maalivahdille jaettavan Vezina-palkinnon voittajaksi. Näin uskoo myös The Daily Faceoff Show’n asiantuntija Mike McKenna.

– Mielestäni kisa käydään Jacob Markströmin ja Bobrovskin kesken. En näe Andrei Vasilevskin voittavan palkintoa tällä kaudella, McKenna arvioi.

– Myös Jack Campbellin tilastot ovat loistavia, mutta jostain syystä hän ei saa kunniaa tekemisestään. Uskon Markströmin ja Bobrovskin kiilaavan ohi (Vezina-kamppailussa).

– Tilanne on hyvin mielenkiintoinen. Uskon yhä Floridan ja Bobrovskin hiipuvan hieman alkukauden tasosta. Bobrovski on ollut silti erinomainen. Hän on jo kaksinkertainen Vezina-voittaja ja näillä asioilla on aina merkitystä päätöksiä tehtäessä, McKenna uskoo.